< Takaisin

Taloyhtiöiden viestintä ja Walttari Hesarissa

12.10.2015

Tagit:media, viestinta

Helsingin Sanomat 11.10.2015:

Anu Hoskonen ja Hannaleena Kuutilo ovat huomanneet, että kiinnostus omaan asumiseen ja omistamiseen on lisääntynyt viime vuosina. Se lisää myös viestinnän tarvetta.

"Isännöitsijän pitää pystyä viestimään niin, että osakkaat ymmärtävät, miksi asioita tehdään. Ettei käy niin, että ei tehdä mitään, vaan asutaan kiinteistö loppuun", Kuutilo sanoo.

"Hyvä viestintä tuo helpotusta arkeen, poistaa epätietoisuutta ja epäluuloja, lisää avoimuutta ja saa ihmiset katsomaan samaan suuntaan, jolloin taloyhtiötä on helpompi johtaa."

Lue koko juttu: http://www.hs.fi/koti/a1444363189375

PS. Lopuksi vielä Kolme neuvoa taloyhtiöille:

1. Näin järjestät onnistuneen yhtiökokouksen

Anna osakkaille etukäteen tarpeeksi tietoa. Jos kokouslistalla on isoja asioita, kutsu asiantuntija paikalle kertomaan niistä. Hanki faktat ja laskelmat valmiiksi ja pyydä osakkailta kysymyksiä ennen kokousta.

Muista, että yhtiökokous on monelle vuoden ainoa tilaisuus päästä vaikuttamaan, joten anna kokouksen jälkeen tilaa myös vapaalle keskustelulle.

2. Näin yhtiökokousten välillä pitäisi viestiä

Hyvä tapa on viestiä säännöllisesti – ei vain silloin, kun jotain tapahtuu. Hallitus voi tiedottaa päätöksistä jokaisen kokouksen jälkeen.

Isännöitsijän kannattaa tiedottaa pitkin vuotta ajankohtaisista asioista. Myös esimerkiksi siitä kannattaa tiedottaa, miten yhtiökokous toimii.

3. Näin viestit isosta taloyhtiön remontista

Isoista remonteista on syytä järjestää ensin asukastilaisuus ja vasta sitten viedä asia yhtiökokoukseen. Kun remontti alkaa, siitä pitää viestiä koko ajan ja tietoa jakaa mahdollisimman paljon etukäteen.